Paikallisuutiset

Tutkimus: Eläinkunnan tuotteisiin painottuva ruokavalio yhteydessä suurempaan kuolleisuuden riskiin

Tutkija muistuttaa, ettei tuloksia pidä yleistää ikääntyneisiin, joilla aliravitsemuksen riski on suurentunut ja proteiininsaanti jää usein suositeltua pienemmäksi.

Uusi tutkimus vahvistaa, että lihatiskillä usein asioivilla on korkeampi kuolleisuusriski kuin kasvikunnan proteiineja ruokavaliossaan käyttävillä.
Uusi tutkimus vahvistaa, että lihatiskillä usein asioivilla on korkeampi kuolleisuusriski kuin kasvikunnan proteiineja ruokavaliossaan käyttävillä. Kuva: Jouko Lassila

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuore Itä-Suomen yliopiston tutkimus osoittaa, että eläinkunnan tuotteisiin ja erityisesti lihaan painottuva ruokavalio ei ole terveydelle hyväksi.

Runsaasti eläinperäistä proteiinia suhteessa kasvikunnan proteiiniin syövillä henkilöillä oli suurentunut riski kuolla tutkimuksen seurannan aikana. Heit

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä