MAINOS

Lainojen yhdistäminen tuo selvää säästöä

MAINOS - 

Lainojen yhdistäminen on vanhojen velkojen yhdistämistä uudeksi lainaksi. Se säästää usein koroissa ja kuukausierissä, sillä voit maksaa uudella, halvemmalla lainalla kalliimmat lainat pois. Lainojen yhdistämiseen sisältyy myös muita hyötyjä, joista kerromme tässä artikkelissa tarkemmin.  

Jos uuden lainasi kokonaiskustannukset ovat pienemmät nykyisten luottojen yhteenlaskettuihin kuluihin verrattuna, kannattaa sinun harkita lainojen yhdistämistä. Sillä pyritään nimittäin välttämään turhia kustannuksia, joita maksettaisiin ilman yhdistämistä useaan eri paikkaan. Saat myös selkeyttä omaan talouteesi, kun velat on niputettu yhteen paikkaan ja sinun täytyy maksaa vain yhtä lainaa useamman lainan sijaan.  

Hyödyt lainojen yhdistämisessä 

Lainoihin liittyy monia hyötyjä, kuten artikkelin alussa mainitsemme. Yhdistä lainat helposti, jotta pääset nauttimaan sen tuottamista hyödyistä. Sen edut puhuvat puolestaan tehden taloudestasi selkeämpää ja helpommin ohjattavaa. Kun sinulla on muistettavana vain yksi eräpäivä, on se helpompi muistaa ja siihen on myös helpompi vastata.  

Korkokulut ovat yleensä pienemmät ja vältyt ylimääräisiltä laskutuslisiltä lainoja yhdistämällä. Myös tilinhoitokulut laskevat niin vähään kuin mahdollista ja maksat kerrallaan vain yhtä lainanlyhennystä.  

Lainojen yhdistäminen tuo siis sinulle selvää säästöä ja voit aloittaa säästämisen niillä rahoilla, jotka yhdistämisestä on syntynyt. Säästöillä voit maksaa myös itse lainaa tai sijoittaa sen johonkin haluamaasi asiaan tai kohteeseen.  

Lainojen yhdistäminen käytännössä 

Lainojen yhdistäminen on siis säästeliästä ja helppoa puuhaa ja se käynnistetään tarkastelemalla aluksi olemassa olevia velkojasi, jotka haluat uudessa lainassasi yhdistää. Näiden yhteenlaskettu kuukausierä tulee selvittää laskemalla niiden hoitokulut, lainan korot ja muut kustannukset. Kun kustannukset on laskettu, tulee huomioida myös lainasaldo, joka liittyy aiempiin lainoihin. Näin saat selville tarvittavan määrän velkojen yhdistämiseen.  

Perustietojen jälkeen 

Sopivin yhdistelylaina löytyy parhaiten silloin kun näet useamman tarjouksen samalla sivulla. Lainavertailu tarjoaa sinulle henkilökohtaisia lainatarjouksia taustatietoihisi perustuen. Henkilökohtaiset tarjoukset perustuvat siis omiin henkilötietoihisi ja maksukykyysi, jotka tulevat ilmi lainavertailua ennen tehdystä hakemuksesta. Hakemus tehdään sivustolla maksutta, eikä se vaadi tai sido sinua mihinkään.  

Kun alat vertailla lainoja, tulisi sinun suunnitella oma taloutesi siten ettet tarvitse uutta lainaa yhdistelylainan takaisinmaksuaikana. Näin ollen sinun kannattaa yhdistää lainasi vasta, kun olet varma uuden lainan asianmukaisesta takaisinmaksusta. Toisin sanoen sinun tulee varmistaa, että pystyt maksamaan uuden lainan takaisin ajoissa. Jos sinulle on esimerkiksi pieniä sadan euron arvoisia kulutusluottoja, voi lainojen yhdistämisestä voi kertyä satojen eurojen kuukausittaiset säästöt eri kustannuksissa. Säästöjä voi käytännössä kertyä koroista ja tilinhoitomaksuista.  

Sopivimman yhdistelylainan valitseminen 

Lainat kannattaa yhdistää etsimällä lainatarjous, joka on olemassa olevien lainojen yhteenlaskettuja kustannuksia edullisempi. Tämän löytää kilpailuttamalla lainatarjoukset mahdollisimman monelta pankilta ja rahoituslaitokselta. Edullisin ja sopivin vaihtoehto yhdistää vanhat lainasi säästää sinulta jopa tuhansia euroja ja tuoden sinulle yksinkertaisempaa ja helpompaa talouden ylläpitoa.