MAINOS

Milloin viimeksi kilpailutit sähkösi?


MAINOS - 

Kotitalouksilla on monia kuukausittaisia kustannuksia, joita pidetään pitkälti itsestäänselvyyksinä. Nämä niin kutsutut pakolliset kulut kattavat suuren osan kuukausibudjetista, eikä niiden jälkeen välttämättä jää kovinkaan suuria summia säästöön tai muuhun kulutukseen. 

Pakollisiakin kuluja voi kuitenkin minimoida esimerkiksi asumismuodon tai -paikan valinnalla sekä palveluiden kilpailutuksella. Yksi helpoimmista tavoista pienentää asumisen kustannuksia on sähkön kilpailutus, joka voi säästää talouden koosta riippuen jopa satoja euroja vuodessa.

Sähkön hintavertailu on helppoa ja nopeaa

Kuukausittainen sähkölasku koostuu sähkönsiirron ja sähköenergian osuudesta. Näistä ensimmäisestä vastaa aina paikallinen verkkoyhtiö, mutta jälkimmäisen kuluttaja voi helposti kilpailuttaa ja hankkia miltä tahansa Suomessa toimivalta sähköyhtiöltä. Kätevimmin hintojen vertailu ja edullisimman sähkösopimuksen valinta onnistuu netin vertailupalveluissa, kuten VertaaEnsin.fi-sivustolla.

Muutaman minuutin kestävä vertailu antaa parhaan tuloksen, kun osaat arvioida vuosittaista sähkönkulutustasi mahdollisimman tarkasti. Vertailupalvelu voi myös tarvittaessa arvioida kulutuksen puolestasi, ja saat tällöinkin melko tarkat tarjoukset. Näet kunkin sähkösopimuksen arvioidun vuosihinnan, minkä lisäksi vertailu kertoo sähkön tuotantotavan ja sopimustyypin. Voit siis tehdä harkitun päätöksen kaiken tarvittavan tiedon perusteella.


Millainen sähkösopimus kannattaa valita? 

Kun kilpailutat sähkösopimuksesi VertaaEnsin.fi-sivustolla, voit saada yli 40 tarjousta erityyppisistä sopimuksista. Voit valita esimerkiksi määräaikaisen sähkösopimuksen, jolloin saat sähkön samalla hinnalla koko sopimuskauden ajaksi. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus antaa enemmän joustoa, mutta toisaalta hinta voi olla hieman kalliimpi. Valittavissa on lisäksi pörssisähköä, jonka avulla voit hyödyntää päivittäiset vaihtelut sähkön hinnassa.


Määräaikainen sähkösopimus sopii parhaiten kuluttajalle, joka arvostaa ennustettavuutta ja on valmis sitoutumaan samaan sähköyhtiöön pidemmäksi ajaksi. Pörssisähkö taas voi olla paras vaihtoehto, jos jaksaa nähdä hieman vaivaa hinnanvaihteluiden seuraamisen ja sähkönkulutuksen ajoittamisen suhteen.


Sopimustyypin lisäksi sähkön alkuperä on yhä tärkeämpi valintakriteeri monelle kuluttajalle. Sähkövertailussa sopimuksia on helppo suodattaa paitsi sopimustyypin myös tuotantotavan mukaan, joten halutessasi löydät vaikkapa edullisimman tuulisähkösopimuksen vain minuuteissa. Kilpailuta sähkö VertaaEnsin.fi-palvelussa ja löydä sopivin sähkösopimus jo tänään!

VertaaEnsin.fi on taloustuotteiden vertailuun erikoistunut sivusto, jonka kautta voit kilpailuttaa niin sähkösopimukset, vakuudettomat lainatuotteet, puhelinliittymät, luottokortit kuin osakesäästötilit. Lisäksi viikoittain päivitettävä talousblogi tarjoaa ajankohtaista tietoa ja vinkkejä vastuulliseen taloudenpitoon liittyen.