MAINOS

Lapsiperheen liikkuva matkakoti – matkailuvaunu muuntuu moneksi

MAINOS - BEST CARAVAN -

Kahdeksalle hengelle mitoitettu Dethleffs Camper 740TK on todellinen suurperheen matkakoti. Seitsemänhenkinen Pettersson-Nuotion perhe osti yhdeksän metriä pitkä vaunun liikkuvaksi kesämökikseen. Suurperheen tarpeita vastaava asuntovaunu löytyi asiantuntevan palvelun myötä Best Caravanilta. Matkailuvaunu on ensimmäisen käyttövuoden aikana muuntautunut niin etätyöpisteeksi, vierasmajaksi kuin juhlapaikaksikin.

Lapsiperheen matkakoti on yllättävän tilava

Dethleffs Camper 740TK:ssa on yhdeksän metriä pitkä ja kaksi ja puoli metriä leveä. Camper on suunniteltu erityisesti lapsiperheen tarpeisiin. Keittiössä on hyvin kaappitilaa ja suuret ikkunat tuovat keittiöön tilan tuntua. Kaappitilaa löytyy neliöihin nähden runsaasti. Tilaa löytyy niin kunkin perheenjäsenen tavaroille kuin ruuille, pyyhkeille, leluille, työkaluille ja siivousvälineillekin. Jopa monet vaunussa vierailevatkin ihmettelevät, miten paljon tavaraa mahtuu suhteellisen pieneen tilaan.


Ruokapöytä muovautuu nopeasti lasten leikkipaikasta jopa lisävuoteeksi.


Miksi juuri matkailuvaunu?

Ennen vaunun hankintaa Pettersson-Nuotion perhe oli miettinyt oman kesämökin ostamista. Kuitenkin kesämökin ostamiseen ja ylläpitoon verrattuna karavaanielämä on edullisempi ja huomattavasti joustavampi vaihtoehto. Vaunun myötä perhe voi viettää oman näköistä elämää ja seikkailla milloin missäkin, jopa Euroopassa.

Ennen vaunun ostoa perhe on kokeillut myös matkailuautolla reissaamista. Lopulta he kuitenkin päätyivät matkailuvaunuun sen tuoman joustavuuden ja lisätilan takia. Matkailuvaunun voi helposti jättää parkkiin leirintäalueelle ja jatkaa autolla lähiseudun matkakohteisiin. Matkailuvaunulla mukaan mahtuu myös enemmän tavaraa, koska käytössä on myös vetoauton takaluukku ja tarvittaessa auton katolle saa suksiboksin. Pettersson-Nuotio perheen tarinoita voit lukea lisää Vaunuelämää-blogisarjasta.


Etuteltta tuo lapsiperheen kesäkotiin lisää neliöitä.


Matkailuautoissa alkovimalli on lapsiperheiden suosiossa

Matkailuvaunujen lisäksi monet lapsiperheet suosivat matkailuautojen alkovimallia. Alkovimallisessa matkailuautossa ohjaamon päällä on nukkuma-alkovi, josta löytyy yleensä parivuode. Vuode ohjaamon päällä on yleensä lasten suosiossa. On kuitenkin hyvä muistaa, että oleskelu alkovissa on ajon aikana kielletty, koska se on vaarallista liikenneonnettomuuden sattuessa. Matkailuajoneuvossa matkustetaan aina turvavöissä, eikä ajon aikana saa turvallisuussyistä vaeltaa pitkin matkakotia.  

Lisää vinkkejä automatkailuun ja tarinoita tien päältä löydät Best Caravanin Karavaanielämää-blogista tai ladattavista oppaista. Erilaisiin matkailuajoneuvoihin voit tutustua Best Caravanin verkkosivuilla. Sivuilta saat helposti tavoitettua asiantuntevan ajoneuvomyyjän, joka osaa neuvoa sopivan matkailuauton hankintaan liittyvissä kysymyksissä.