keskiviikko 17.8.2022 | 17:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ari-Pekka Sillanpää mini1000-luokan kärkeen - tavoitteena voitto useiden hopeasijojen jälkeen

Su 27.5.2018 klo 16:15 | päivitetty su 18:19

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Sanni Aho

VETELI

Vuosia Historic Racen Mini1000-osakilpailuja kiertänyt Vetelin Urheiluautoilijoiden Ari-Pekka Sillanpää sijoittui lauantaina neljänneksi, mutta sunnuntain kilpailussa Kemoralla tuli voitto.

– Kisa meni muuten kuten sunnuntainakin ja pääsin nousemaan nopeasti kärkeen, kertoo Sillanpää, joka ajoi kärjessä toisesta kierroksesta lähtien.

Lauantain kisassa Sillanpää ja sunnuntaina kilpailussa toiseksi tullut Sami Inkiläinen saivat varoituksen keltaisella lipulla ohituksesta ja sijoitukset putosivat kolme pykälää. Ilman varoitusta kärkisijat olisivat olleet molempina päivinä samat.

Ari-Pekka Sillanpää voitti mini1000-luokan vuonna 2014, mutta sen jälkeen hän on ollut aina sarjan toinen. Kesä kuluu eri osakilpailuja kiertäen, joita mineillä on neljä. Seuraava on vuorossa juhannuksen jälkeen Botniaringillä.

– Ajan nyt ainakin tämän kauden. Katsotaan sitten miten jatkossa käy, tuumii Sillanpää.

Sillanpään Morris Mini on tuttu edellisiltä kausilta. Talven aikana moottori on käyty läpi, mutta muuten auto on sama mitä viime kaudella.

Viime vuonna osakilpailun voittanut Jani Hotakainen tuli lauantaina toiseksi, mutta sunnuntaina sijoitus painui kuudenneksi.

– Siinä minua vähän kolhittiin ja jäin taakse. Oma ajo meni hetkeksi hieman sekaisin, kertoo Hotakainen.

Muissa osakilpailuissa Hotakaista ei tänä vuonna nähdä.

– Auton ja kuljettajan tasoon nähden tämä oli hyvä suoritus, hän toteaa.

Jos mineillä ajavat veteliläiset, niin alaveteliläiset ovat valinneet Hondat. Viisi NSB-86:n kilpailijaa ajoi Roadsport 2B-luokassa 80- ja 90-luvun Civiceillään ja saavuttivat kolmoisvoiton.

– Tämä oli enemmän kyläkisa, kommentoi luokan voittanut kokkolalainen Kari Matikainen. Lauantain kisassa hän oli toinen.

Matikainen piti kärkisijaa hallussaan kaikki kymmenen kierrosta. Toiseksi tuli kokkolalainen Ronnie Westman ja kolmanneksi alaveteliläinen Mårten Backfält.

Alavetelin Tom Wiik tuli toiseksi Historic H2-luokassa sunnuntaina ja Janica Kero voitto Histori formula-luokan myös sunnuntaina. Toholammin Jyri Kellosalo oli toinen Locost-luokassa Mazdallaan. Kokkolan Urheiluautoilijoiden Ari Mikkola voitti Roadsport V8-luokan Chevrolet Camarollaan. Kannuslainen Toni Tervola oli Roadsport A-luokan toinen.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »