Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Rocktähti Bruce Dickinson saapuu syksyllä luennoimaan Kokkolaan – luvassa on kaikille ilmainen puhujatapahtuma, johon mahtuu mukaan vain tuhat nopeinta

Keskipohjanmaa+ | To 28.6.2018 klo 14:32 [päivitetty to 15:02]

Hanna Rautio

Bruce Dickinson saapuu ensi syyskuussa Kokkolaan, mutta ei esiintymään yhtyeensä Iron Maidenin kanssa vaan luennoimaan Medirexin järjestämään puhujatapahtumaan.

Kaikille ilmainen ja avoin tapahtuma järjestetään 5. syyskuuta Kokkolan Kampushallissa.

Myös lentäjänä, kirjailijana, tv-juontajana ja yrittäjänä kunnostautunut Dickinson on nykyään suosittu luennoitsija businesstapahtumissa ympäri maailmaa. Kokkolassa hän kertoo muun muassa omasta tiestään rokkitähdestä yrittäjäksi.

– Tämän tason supertähteä ei ole Kokkolassa ennen nähty! Iron Maidenin levyjä on myyty maailmassa yli 100 miljoonaa kappaletta. Tuntuu uskomattomalta saada hänet tänne, hehkuttaa Medirexin myynti- ja markkinointipäällikkö Erica Roiko, jonka hullulta tuntuneesta ideasta asia lähti liikkeelle.

Roiko kertoo, että hän oli varaamassa muita puhujia syksyn tapahtumaan, kun sattumalta huomasi Dickinsonin esiintyjiä välittävän Speakersforumin nettisivuilla.

– Ajattelin, että noin suuri tähti on jo varattu syksyllä ja palkkio on varmasti tähtitieteellinen, mutta hän olikin vapaana.

Kansainvälisen huippuesiintyjän hintalappu on erittäin kova, mutta Medirex päätti tarttua haasteeseen.

– Kaksi viikkoa tein ympäripyöreitä päiviä, mutta yhteistyökumppaneita saatiin mukaan niin, että kaikki suurimmat kulut saadaan varmuudella katettua. Sopimus allekirjoitettiin eilen keskiviikkona.

– Kyllä tuossa miehessä on vetovoimaa. Osa yrityksistä mietti vain viisi minuuttia ja ilmoitti olevansa mukana. Olen saanut yhteydenottoja Vaasasta, Oulusta ja Seinäjoelta ja myös valtakunnallisia yhteistyökumppaneita on mukana, mutta yhteistyökumppanuuksia otetaan vielä vastaan, Roiko jatkaa.

Yhteistyökumppanit ovat tapahtumalle ehdoton edellytys, sillä kuluja ei kateta pääsylippuja myymällä. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Mahdollinen tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen aivovammapotilaiden hyväksi.

Kampushalliin mahtuu tuhat nopeinta netissä tehtävän ennakkoilmoittautumisen perusteella. Ilmoittautumislinkki julkaistaan ja avataan myöhemmin kesällä, Roiko sanoo.

– Tapahtuma on tarkoitettu kaikille ja vain pieni osa osallistumispaikoista menee yhteistyöyrityksille, Roiko lupaa.

Puhujatapahtuman teemoja ovat rohkeus, periksiantamattomuus, sisu ja yrittäjyys. Roiko uskoo, että teemat puhuttelevat laajasti muutakin yleisöä kuin yrittäjiä tai yrittämisestä kiinnostuneita.

Muita puhujia ovat mentaalivalmentaja Melina Niemi, joka on tunnettu parhaiten Suomen nuorten jääkiekkoleijonien henkisenä valmentajana sekä ratakelaaja, paralympiakultamitalisti Toni Piispanen.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori