keskiviikko 19.12.2018 | 15:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapajärvi maakunnan yritysmyönteisin kaupunki – Keski-Pohjanmaan Yrittäjien palkintoa vastaanottamassa myös teiniyrittäjä

Keskipohjanmaa+ | To 11.10.2018 klo 15:30 [päivitetty to 18:23]

Antti Savela

Haapajärvi on Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimialueen yrittäjämyönteisin kunta. Yrittäjäjärjestön torstaina Reisjärvellä julkistamassa kyselyssä Haapajärven kaupungin ja sen yrityspalveluiden toiminta sai kiitosta kaikilla mittareilla.

Toiseksi kyselyssä sijoittui Kalajoki ja kolmanneksi Kokkola. Monista kunnista vastauksia tuli sen verran vähän, että ne tippuivat vertailusta kokonaan pois.

Mervi Järkkälä Keski-Pohjanmaan Yrittäjistä pitää Haapajärven Yrittäjien puheenjohtajaa Tomi Vähäkangas vielä jännityksessä torstaina iltapäivällä Reisjärvellä:

Kaikkiaan Keski-Pohjanmaan Yrittäjien toimialueelta kyselyyn vastasi 91 yritystä. Vastauksista jopa 20 prosenttia tuli Haapajärveltä.

– Ajattelin vähän kannustaa yrittäjiä somettamalla ja muutenkin kyselystä puhumalla. Minusta yrittäjien pitää olla aktiivisia kaupunkiin päin, jotta kaupungilta voidaan vastavuoroisesti vaatia satsauksia elinkeinoelämään, Haapajärven Yrittäjien puheenjohtaja Tomi Vähäkangas kertoo.

Vähäkankaan mukaan Haapajärvi palkittiin ansaitusti. Puheenjohtajan mukaan Haapajärvellä yrittäjillä on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa kaupungin päätöksiin.

– Olemme olleet mukana muun muassa laatimassa kaupungin strategiaa. Kaupungin ja yrityspalveluiden kanssa ollaan myös palaveerattu säännöllisesti, suunniteltu teemapäiviä ja viimeksi pohdimme yhdessä joulunavausta. Yrityspalveluiden henkilöstöresurssia on myös lisätty ja kiitos siitä, Vähäkangas kertoo.

Yrittäjät ruotivat kuntien toimintaa useista eri tulokulmista ottaen kantaa mun muassa kuntien hankintapolitiikkaan, viestintään, koulutuksen tarjontaan ja elinkeinopolitiikkaan. Yrittäjät antoivat omalle kunnalleen kouluarvosanoja ja parhaan todistuksen saivat Haapajärvi, Kalajoki ja Kokkola.

Haapajärveltä palkintoa oli vastaanottamassa kaupunginjohtaja Juha Uusivirta ja hänen työhönsä päivän tutustumassa olleet yläasteen oppilaat Helga Annala ja Ninni Teppo, joka on yksi Haapajärven nuorista yrittäjistä. Haapajärven yrityspalveluista palkintoa pokkasivat toimitusjohtaja Hannu Vuorela ja Johanna Kaasinen ja Haapajärven Yrittäjistä Tomi Vähäkangas. Yrittäjien puolesta palkinnon ojensivat K-P Yrittäjien toimitusjohtaja Mervi Järkkälä ja puheenjohtaja Kimmo Hanhisalo.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori