tiistai 25.1.2022 | 10:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KPV nousi Veikkausliigaan – tunnokas puolustaminen toi ratkaisuottelusta kokkolalaisille riittäneen 1–1-tasapelin

Jarno Herranen
La 3.11.2018 klo 17:07 | päivitetty la 18:46

Kokkolan Pallo-Veikkojen viisivuotinen projekti sai huipennuksensa lauantaina Turun Veritas Stadionilla. KPV pakotti TPS:n 1–1-tasapeliin liigakarsinnan jälkimmäisessä osassa. Kun keskiviikkona Kokkolassa pelattiin maaliton tasapeli, lunasti KPV liigapaikan vierasmaalisäännön perusteella.

Ottelun alku oli TPS:n hallintaa ja kotijoukkue teki ansaitusti ottelun avausmaalin 19. minuutilla. Kapteeni Sami Rähmönen oli ensimmäisenä irtopallossa ja pisti pelivälineen varmasti KPV-maaliin.

KPV:n tasoitus nähtiin ensimmäisen jakson lopussa. KPV sai vapaapotkun noin 20 metristä. Patrick Byskatan veto oli sen verran tarkka, että Jonathan Viscosi ei saanut torjuttua palloa väljemmille vesille. Paikalla oli kukapas muu kuin Ykkösen kaikkien aikojen maalikuningas Kalle Multanen, joka puski pallon tyhjään verkkoon.

KPV:lle liigapaikan tuonut 1-1-tasoitus syntyi faneja huudattavan Patrick Byskatan antaman vapaapotkun jälkitilanteesta.

Toisella jaksolla TPS hallitsi, mutta huippuvaaralliset tilanteet olivat harvassa. Toisen jakson ylivoimaisesti paras paikka aukesi Riku Sjöroosille, mutta hän laukoi yli noin seitsemästä metristä.

– Tosi tyhjäksi veti, annettiin aivan kaikki. Tämä oli nimenomaan joukkue. Ollaan menetetty paljon pelaajia kauden aikana, silti aina vain löytyi uutta jätkää tilalle, KPV:lle liigapaikan tuoneen 1–1-tasoituksen puskenut Multanen totesi Elisa Viihde Sportin haastattelussa.

– Aivan valtavan iso juttu Kokkolan kaupungille, seuralle, pelaajille ja valmentajille. Valtava työ, valtava määrä vastoinkäymisiä kauden aikana. Silti tämä joukkue tuli koko ajan uudestaan ja uudestaan, valmentaja Jarmo Korhonen hehkutti.

Keskipohjanmaa seurasi ottelua hetki hetkeltä. Seurantaan pääset tästä linkistä.

Tässä tunnelmat Turun stadionilta ottelun viime minuuteilta ja nousujuhlien alusta:

Lisää aiheesta:

Kalle Multanen teki Kupittaalla vierasmaalin, joka palautti KPV:n 28 vuoden jälkeen liigaan

KPV on jälleen jalkapalloliigassa! – Katso videolta, kun tunnelma räjähtää kattoon kokkolalaisbaarissa

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »