maanantai 16.12.2019 | 07:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Abit ottivat ilon irti penkkareissa Kokkolassa vuosi sitten näin riemukkaasti

Hanna Rautio Keskipohjanmaa
Su 10.2.2019 klo 13:00

Juttu on julkaistu aiemmin Keskipohjanmaassa 16.2.2018

Kokkolan suomenkielisen lukion Kiviniityn toimipisteessä elettiin penkkaripäivän kynnyksellä jännityksen hetkiä, kun karkkilähetys saapui vasta juuri ennen h-hetkeä torstaiaamuna.

– Lisäksi puolet koristeista oli tippunut yön aikana, joten jouduimme kiinnittämään ne uudestaan. Vähän oli kriisiä aamulla, abiturientti Henriikka Halttunen kertaa tunnelmia.

Puolenpäivän aikaan suurin jännitys oli ohi, kun abivideo ja muu ohjelma oli esitetty. Luokanvalvojille oli kilpailuja, opettajista kerrottiin paljastuksia ja abit esittelivät itsestään vauvakuvat sekä nykypäivän versiot.

– Abivideon teema oli tänä vuonna Youtube, eli jokainen opettaja oli tehnyt oman Youtube-videon, kertoo Heikoin lenkki -ohjelmaosion juontajana esiintynyt Konsta Huhtala.

Huhtalan mielestä videon kuvaaminen oli hauskaa, vaikka tekemisessä oli tulla kiire, kun yhtenä iltana saliin ei päässytkään kuvaamaan ylioppilaskirjoitusten takia.

– Halusin revitellä ja valita asun, joka varmasti herättää huomiota. Mummo sanoi minulle, että miten kehtaan lähteä kaupungille tuon näköisenä, Huhtala kertoo uhkean, vähäpukeisen daamin asustaan.

Henriikka Halttunen valitsi vauva-asun mukavuussyistä, mutta mainitsee myös rakastavansa lapsia ja olevansa itsekin lapsenmielinen.

– Tähän oli helppo hankkia rekvisiittaa ja alle sai lämmintä vaatetta kuorma-autoajelua varten.

Susanna Kirsilä puolestaan oli rankemmalla linjalla asunsa kanssa. Hänen pyöveliasunsa kyltti viestitti Rip Abi life.

– Asu on vanha lukioajan sisäpiirin vitsi. Tein koko asun itse. Kolmen päivän aikana käytin tähän noin 20 tuntia, Kirsilä kertoo.

Huomion herättämisen taktiikalla oli lähtenyt myös Paulus Klemola sutenööriasullaan.

– Ajattelin, että tämä pahoittaa mahdollisimman paljon vanhempien mieliä ja turkiksella haluan herättää eläinsuojelijoiden kiinnostuksen, tekoturkissa blingblingit kaulassa keekoillut Klemola virnuili.

Abiturienttien perinteiseen kuorma-autokulkueeseen osallistui abeja yhdentoista kuorma-auton verran.

Kulkueessa oli mukana Kokkolan suomalaisen lukion Kiviniityn ja yhteislyseon lukion toimipisteiden, Kokkolan ruotsalaisen lukion sekä ammattilukion noin 300 abiturienttia.

Lukion jättävien abien kevään ylioppilaskirjoitusurakka alkoi jo tämän viikon maanantaina äidinkielen tekstitaidon kokeella sekä keskiviikon venäjän kuullunymmärtämiskokeilla. Kirjoitukset jatkuvat 12. maaliskuuta äidinkielen esseellä ja ovat ohi maaliskuun viimeisellä viikolla.

Kokkolassa noin 300 abiturienttia heitti hyvästit arkiselle lukio-opiskelulle ja siirtyy valmistautumaan ylioppilaskirjoituksiin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »