Paikallisuutiset

Kalajoelle saapuu viikonloppuna yli 600 nuorkauppakamarilaista – "Tämä ei ole sisäpiiritoimintaa, mutta haluamme saada mukaan aktiivisia ihmisiä, joiden kanssa on mukava harrastaa"

Suomen Nuorkauppakamareiden kansallinen vuosikokous järjestetään viikonloppuna Kalajoella. Tapahtuma nyhjäistiin käytännössä tyhjästä, sillä järjestelyjen alkaessa projektin kassassa oli tasan nolla euroa.

– Onneksi alueemme yritykset ovat olleet todella kiinnostuneita. Olemme rakentaneet mahtavan tapahtuman, vuosikokouksen kokouspäällikköAnu Haapasalo Kokkolan Nuorkauppakamarista kertoo.

Mutta ennen kuin vuosikokouksen ohjelmaan lähtee tutustumaan yhtään tarkemmin, on selvitettävä millainen järjestö Suomen Nuorkauppakamarit ry oikeastaan on. Haapasalon mukaan kyseessä on nuorten aikuisten verkosto, jonka jäseniä yhdistää halu yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja itsensä kehittämiseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Järjestämme projekteja ja tapahtumia, jotta jäsenet pääsevät harjoittelemaan erilaisia asioita käytännössä. Projekteissa voi olla esimerkiksi viestintään, markkinointiin, talouteen tai johtamiseen liittyviä rooleja. Yhteinen periaatteemme on ”vuosi per virka ja alaspäin ei mennä”, Haapasalo selventää.

Suomen Nuorkauppakamarit ry perustettiin vuonna 1957. Varsinaisia jäseniä on noin 2500, mutta jos kunniajäsenet, koejäsenet ja elinikäiseen jäsenyyteen kiinnitetyt senaattorit lasketaan mukaan, nousee jäsenmäärä viiteentuhanteen.

Jäseneksi ei kuitenkaan pääse kuka tahansa.

– Ensin yhdistykseemme pyrkivälle järjestetään koejäsenhaastattelu. Tämä ei ole sisäpiiritoimintaa, mutta haluamme saada mukaan aktiivisia ihmisiä, joiden kanssa on mukava harrastaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hyväksytyn haastattelun jälkeen koejäsen saa olla normaalisti mukana yhdistyksen toiminnassa. Koejäsenillä ei kuitenkaan ole äänioikeutta. Nuorkauppakamarin yhteisellä päätöksellä koejäsenestä tulee varsinainen jäsen.

– Ja jäsenyys menee alta, kun 40. ikävuosi kilahtaa mittariin. Ensi vuonna minutkin potkaistaan tästä harrastuksesta ulos, Haapasalo toteaa.

Ennen nuorkauppakamarista ”eläköitymistään” Haapasalo ehti kuitenkin järjestää kansallisen vuosikokouksen. Kokkolan ja Kalajokilaakson Nuorkauppakamarit hakivat yhdessä järjestelyoikeuksia syksyllä 2017. Vastaan asettui Porin Nuorkauppakamari, joka läväytti pöytään ammattimaisen hakemuksen.

– Oli todella positiivinen yllätys, että voitimme Porin. Luulen, että ainakin valitsemamme teema vaikutti ratkaisuun.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

#NoFilter2019-teema kuvastaa nykypäivän esimiestyötä ja johtamista: johtajan on jätettävä filtterit taakseen ja oltava avoimesti oma itsensä.

Vuosikokouksen ohjelmassa on virallisten kokousosuuksien lisäksi luentoja sekä työpajatyyppisiä koulutuksia. Luennoimassa nähdään yritysvalmentajaJari Sarasvuo, Finnairin myyntijohtajaMikko Turtiainen ja kansainväliseen kaupankäyntiin perehtynytEsko Aho. Lauantain gaalassa palkitaan Suomen Nuorkauppakamareissa edellisenä vuonna ansioituneita jäseniä ja projekteja.

– Ja koska ihmiset tulevat myös viihtymään, meillä on perjantaina bileet ravintola Dyynissä ja oheisohjelmana esimerkiksi läskipyöräajelua ja retki lintutornille.

Vuosikokouksen järjestäminen on vaatinut Kokkolan ja Kalajokilaakson Nuorkauppakamareilta valtavasti työtä, mutta vaivannäkö palkittiin. Kalajoelle on nimittäin tulossa 620 osallistujaa.

– Olisimme olleet tyytyväisiä 450 osallistujaan, sillä pääkaupunkiseudulla järjestetyissä vuosikokouksissa on yleensä 700-1000 osallistujaa, kun taas pienemmillä paikkakunnilla osallistujamäärä voi olla esimerkiksi 200.

Haapasalo arvelee, että merellisen tapahtumapaikan lisäksi heidän varaamansa junavaunu vaikutti tapahtuman suosioon. Koko vaunu on vuosikokoukseen tulevien nuorkauppakamarilaisten käytössä. Kokkolan ja Ylivieskan asemilla osallistujat hyppäävät linja-autoihin, jotka vievät heidät suoraan Kalajoelle.

Fakta

Nuorkauppakamari

Vuonna 1957 perustettu yhdistys.

Pyrkii kehittämään yhteiskuntaa ja johtajuutta paremman tulevaisuuden turvaamiseksi.

Järjestää erilaisia tapahtumia ja koulutuksia.

Tarkoitettu kaikille alle 40-vuotiaille itsensä kehittämisestä kiinnostuneille.

Varsinaisia jäseniä noin 2500.

Lähde: Nuorkauppakamarin verkkosivut

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä