lauantai 4.7.2020 | 21:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Jarno Herrasen kolumni: Suuri ei aina ole kaunista, urheilussakaan

Su 8.9.2019 klo 21:12

Ylivieskan SM-viestit on nyt taputeltu. Kuten aina ennenkin, nähtiin kisoissa ylivoimaisia mestareita sekä viimeisille metreille venyneitä voittokamppailuita.

Kisoissa nähtiin myös hieno talkootyön taidonnäyte, kun Ylivieskan Kuula, Kaustisen Pohjan-Veikot ja muut tahot tekivät pyytetöntä työtä yleisurheilun eteen. Tällä kertaa ei voi käyttää termiä ”rakkaudesta lajiin”, koska yleisseura Ylivieskan Kuulan väki näytti jaostosta riippumatta olevan aktiivisesti mukana takaamassa SM-viestien onnistumista.

Kilpailunjohtaja Juha Yrjänä totesi, että järjestäjät halusivat näyttää etelän suurille seuroille, että SM-viestit voidaan vetää onnistuneesti läpi pienemmälläkin paikkakunnalla. Sen Ylivieskan SM-viestien kisaorganisaatio todellakin teki.

Ylivieskan viikonloppu oli osoitus siitä, että kyllä pienemmissäkin pitäjissä osataan. Valitettavasti näyttämispaikkaa ei taida muille pikkuseuroille enää tulla, sillä SUL on sorvaamassa sääntöjään siihen suuntaan, että jatkossa SM-viestit voidaan järjestää vain stadioneilla.

Mikäli SUL tuollaiseen ratkaisuun päätyy, sahaa liitto vain omaa oksaansa. On erittäin tärkeää, että Suomen yleisurheiluhuiput käyvät välillä näyttäytymässä muuallakin kuin Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Siitä saatiin osoitus Ylivieskassa, sillä aika monta kaverikuvaa sai Nooralotta Neziri olla lauantaina antamassa. Pääsy yhteiskuvaan Nezirin kanssa näytti olevan aika makea juttu monelle lapselle.

Kaksi päivää kisoja seuranneena on vaikea löytää moitteita järjestäjille. Kun alueen pienet seurat laittoivat osaamisensa yhteen, nähtiin Ylivieskassa loistavat kilpailut. Ja mikä parasta, lähes kaikki tehtiin täkäläisen osaamisen turvin.

Yhden ison miinuksen järjestäjät saavat ja se liittyy mediakäytäntöihin. Kisoihin oli määritelty haastattelualue, mutta eivät järjestäjät sinne yhtään urheilijaa ohjanneet. Ylen haastatteluun juoksijoita kyllä kiikutettiin ilomielin.

Yksi Suomen parhaimmista tulospalveluyrityksistä sijaitsee Ylivieskassa, mutta Ylen vaatimusten vuoksi tulospalvelu oli ulkoistettu EQ Timingille. Heidän järjestelmänsä kommunikoi yhteen Ylen järjestelmien kanssa, mutta muulle medialle lehdistötulosten lähettäminen näyttää olevan ylivoimaisen vaikeaa. Kisojen päättymisestä on jo useampi tunti, mutta ei ole tuloksia vieläkään näkynyt.

Ylen tuoma tv-näkyvyys oli varmasti tärkeää Ylivieskalle ja Ylivieskan Kuulalle. Joku raja pitäisi silti olla pokkuroinnissa Ylen suuntaan. Jokainen kumarrus Ylen suuntaan kun oli samalla pyllistys paikallismediaa kohtaan. SM-viestien jälkeen Yleä ei taida paljon kiinnostaa, mitä Ylivieskan Kuulassa tai Himangan Urheilijoissa tapahtuu. Meitä kiinnostaa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »