maanantai 6.2.2023 | 15:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Päätoimittaja Tiina Ojutkangas perustelee, miksi Keskipohjanmaan toimitus kysyi laulaja Lauri Tähkän keikasta – Sunnuntaina toimitus sai uusia tietoja

Tiina Ojutkangas
La 23.11.2019 klo 18:00 | päivitetty su 14:36

Keskipohjanmaa kysyi lauantaina Soiten toimitusjohtajalta Minna Korkiakoski-Västiltä laulaja Lauri Tähkän keikasta keskussairaalan 50-vuotisjuhlan yhteydessä viime viikolla. Juttua alettiin tehdä, koska huippusuosittu Tähkä tunnetaan kalliista keikkapalkkioistaan. Kokkolan esiintymisen hinta oli 35 000 euroa.

Sosiaalisessa mediassa alkoi kritiikki siitä, miten sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymällä on varaa niin kalliiseen juhlaohjelmaan kesken yt-neuvottelujen ja 14 miljoonan säästövaateiden. Keskipohjanmaan toimitukseen tuli useita yhteydenottoja aiheesta. Aiheesta kysyi aiemmin viikolla Kokkola-lehti ja lauantaina Keskipohjanmaa tavoitti Soiten toimitusjohtajan kertomaan asiasta.

Päinvastaisista huhuista huolimatta keikkapalkkiota ei maksettu Soiten käyttötalousmenoista eli verovaroista vaan sairaalan kanttiinin tuotolla, muun muassa veikkausmyynnin tuomista tuloista vuosien kuluessa. Kokkola-lehden haastatteleman Soiten vt. talousjohtajan Tommi Koskisen mukan juhlakonsertti järjestettiin kaikille Soiten työntekijöille (Kokkola-lehti 20.11.).

Närää on joillakin tahoilla herättänyt myös se, että koko henkilökunta ei päässyt katsomaan esitystä. Sunnuntaina ilmeni kuitenkin, että konserttiin oli varattu paikat 1500 Soiten työntekijälle, ei kaikille.

Miksi Keskipohjanmaa sitten kirjoittaa Tähkän keikan kuohunnasta? Lehti kirjoittaa tästä, kohtalaisen vähäisestä asiasta, tuodakseen keskusteluun oikeita tietoja ja mahdollisesti uusia näkökulmiakin. Tietoja on tihkunut vähitellen. Juttua on tehty ennen kaikkea siksi, että toimitus on saanut asiasta yhteydenottoja.

Keski-Pohjanmaan keskussairaala täytti viime viikolla 50 vuotta, mikä on huomattava ikä keskussairaalalle. Soiten henkilökunnan määrä on noin neljä tuhatta, mikä tarkoittaa sitä, että Tähkän ohjelma olisi maksanut alle kympin per nuppi, jos summa olisi jaettu kaikkien työntekijöiden kesken.

Henkilökunta on ollut melkoisessa myllytyksessä Soiten yt:n ja säästöpaineiden keskellä. Toivottavasti konsertti toi iloa ja rentoutusta konserttiin osallistuneille.

//Lisätty tieto siitä, että konsertti oli järjestetty 1500 työntekijälle, ei kaikille.

Lue Keskipohjanmaan juttu Tähkän konsertista.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »