tiistai 26.5.2020 | 05:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pohjois-Pohjanmaan kelirikosta odotetaan tavanomaista – Sateinen ja lämmin talvi on vaurioittanut päällystettyjä teitä poikkeuksellisen paljon

Arja Kangas
Ti 7.4.2020 klo 10:07

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun alueen sorateille ennustetaan helppoa tai tavanomaista kelirikkoa, kertoo Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus.

Alueellisia eroja voi kuitenkin olla ja kevään sää vaikuttaa kelirikon kehittymiseen ja teiden painorajoituksiin. Kelirikko alkaa tien pinnan pehmentymisenä ja jatkuu tien rungossa heikentäen tien kantavuutta. Yöpakkasten vähentyessä kelirikko alkaa pahentua nopeasti.

Tällä hetkellä ensimmäiset merkit pintakelirikosta ovat näkyvillä Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa. Kelirikon edetessä joudutaan asettamaan painorajoituksia pahimmin kelirikosta kärsiville sorateille.

Sateinen ja lämmin talvi on vaurioittanut päällystettyjä teitä poikkeuksellisen paljon. Tämän vuoksi tiestöllä on talven jäljiltä paljon reikiä, halkeamia ja muita vaurioita.

Kelirikosta varoitetaan autoilijoita teiden alkuun asennettavilla liikennemerkeillä. Tällaisilla teillä raskasta liikennettä tulisi mahdollisuuksien mukaan välttää.

Kelirikkoisia teitä ei pystytä pitämään normaalissa laatutasossa, joten tiellä liikkujien tulee noudattaa erityistä varovaisuutta.

Liikennettä vaarantavista kohdista voi ilmoittaa tienkäyttäjän linjalle numeroon 0200 2100.

Lisävaurioiden estämiseksi maanteille joudutaan todennäköisesti asettamaan painorajoituksia. Yleisin painorajoitus on 12 tonnia.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »