sunnuntai 20.6.2021 | 22:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Löydätkö oman ehdokkaasi? – Keskipohjanmaan ja KPK Medioiden paikallislehtien vaalikone aukesi äänestäjien tarkasteltavaksi maanantaina iltapäivällä

Vaalikoneen kysymykset on laadittu Keskipohjanmaan, Haapavesi-lehden, Kalajokilaakson, Kalajokiseudun, Lestijoki-lehden, Nivala-lehden ja Perhonjokilaakson yhteistyönä.

Riikka Sipilä
Ma 10.5.2021 klo 06:45 | päivitetty ke 11:45

Keskipohjanmaan ja KPK Medioiden paikallislehtien vaalikone avautui äänestäjien tarkasteltavaksi maanantaina iltapäivällä.

Kutsu tulla vastaamaan vaalikoneeseen on lähetetty ehdokkaille 27 kuntaan Keskipohjanmaan ja konsernin paikallislehtien vaikutusalueella. Ensimmäiset ehdokkaat saivat henkilökohtaiset linkkinsä vaalikoneeseen 17. maaliskuuta. Sittemmin linkki on lähtenyt yli 1700 ehdokkaalle aina sitä mukaa, kun puolueilta ja valitsijayhdistyksiltä saatiin heidän yhteystietonsa.

Kuntavaaleissa, joissa ehdokkaita on paljon, heidän mielipiteidensä vertailu voi olla hankalaa. Vaalikone kertoo, millaisia ehdokkaita kuntavaaleissa on tarjolla. Samalla se avaa ehdokkaiden näkemyksiä moniin paikallisiin asioihin.

Keskipohjanmaan ja KPK Median paikallislehtien vaalikoneessa kuntavaaliehdokkaille on esitetty niin yleisiä kuin paikallisia väittämiä. Jokaisen väitteen perään ehdokas on voinut perustella omaa kantaansa asiaan.

Vaalikoneen kysymykset on laadittu Keskipohjanmaan sekä Haapavesi-lehden, Kalajokilaakson, Kalajokiseudun, Lestijoki-lehden, Nivala-lehden ja Perhonjokilaakson yhteistyönä. Vaalikoneeseen ladattuja vastauksia on tarkoitus hyödyntää kevään mittaan kuntavaaleja koskevassa uutisoinnissa.

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa jo kuluvan kuun loppupuolella, 26. toukokuuta ja se päättyy 8. kesäkuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Löydät Keskipohjanmaan ja KPK Medioiden paikallislehtien vaalikoneen myös osoitteesta: keskipohjanmaa.fi/vaalikone

Lue täältä:

Katso tästä Kokkolan ja Keskipohjanmaan levikkialueen muiden kuntien kuntavaalien ehdokaslistat

Edit: klo 17.04 Keskipohjanmaan ja KPK Medioiden paikallislehtien vaalikone on avoinna myös muille kuin KPK:n lehtien tilaajille

#

Kommentoi 8 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »