Paikallisuutiset

Yli 90 prosenttia suomalaisista saa liikaa suolaa, ja se lisää verenpainetaudin yleisyyttä — asiantuntija vastasi yhdeksään verenpainetta koskevaan kysymykseen

Kotimittauksilla saa varsin luotettavan kuvan verenpaineen tasosta, jos mittauksen tekee huolella, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimusprofessori emeritus Antti Jula. Hän ei kuitenkaan suosittele verenpaineen liian tarkkaa seuraamista. Jopa 80 prosenttia suomalaisten saamasta suolasta tulee piilosuolana elintarvikkeista, joukkoruokailuista ja ravintolaruoasta.

Ihmisen ruumiin toiminta on kehittynyt aikana, jolloin suolaa ei lisätty erikseen ravintoon. Elimistö sai suolasta sen natriumin määrän, joka lihassa, kasviksissa ja muissa ravintoaineissa luontaisesti oli.

– Elimistön natriumin säätelyjärjestelmät ovatkin rakentuneet siten, että ne pitävät aika voim

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä