sunnuntai 22.5.2022 | 04:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Aluevaaliehdokkaan mielipide: Käy kumminkin, ohjaa arvoillasi

Pe 21.1.2022 klo 17:15

Aluevaalit 2022

Ei ole sattumaa, että samanaikaisesti, kun meillä on yhteiskuntamme rakenteita rajusti uudistavat vaalit, tapahtuu ympärillämme kummia. Venäjän ja Ukrainan kriisi, Nato-keskustelu siihen liitettynä sekä kaikkien aikojen koronahässäkkä tuntuvat niin sekavilta, että äänestäminenkään ei houkuta.

Aluevaaleissa valittavat eivät noihin suoranaisesti liity, mutta he edustavat maakunnassa sosiaali- ja terveyspuolella päätöksenteossa asukkaiden arvoja. Yksikään valtuutettu ei päätä yksin mitään, ja käytännön toimeksi valtuutetun ajatuksesta tai ideasta on pitkä matka, joka kysyy yhteistyökykyä ja keskustelun ja kuuntelun taitoa. Kokemuksesta sen tiedän.

Nyt linjataan arvomaailmaa, jolla sote-aluetta kehitetään. Samalla, halusittepa tai ette, nähdään, millaisista asetelmista ensi kevään eduskuntavaaleja kohti mennään. En tarkoita, että ehdokkaat olisivat samat, vaan että arvot, joilla on nostetta yhteiskunnassamme, paljastuvat nyt.

Raamattu on minulle rakkauden, lempeyden ja lähimmäisyyden opas. Se on opettanut kunnioittamaan toisia ihmisiä, erityisesti ”isiä ja äitejä” eli menneitä sukupolvia sekä huolehtimaan lähimmäisestä ja varsinkin pienimmistä ja heikoimmista, lapsista ja lapsenmielisistä.

Rotusorron, kivienheittelyn tai toisten arvomaailman pilkkaamisen opas se ei ole. Sen vuoksi olen kristillisdemokraattien rintamassa ja puolustamassa niitä arvoja, joista ristilippumme muistuttaa.

Kukaan ei tiedä millaiset päätökset meitä tulevina vuosina odottavat. Tärkeintä äänestäjän näkökulmasta on tietää oman ehdokkaansa arvopohja; millaisia asioita ja miten hän niitä ajaa.

Ehdokkaalta tarvitaan laajaa yhteiskunnan ja sen rakenteiden tuntemusta ja ymmärrystä sekä ennen kaikkea rohkeutta innovoida uutta, keksiä ja kehittää, viedä uudenlaisiin ratkaisuihin.

Näissä vaaleissa sinunkin äänesi on kuuluva, vaikka muuten olisit hiljainen. Isokin laiva kääntyy vähän kerrallaan ja yhteiskuntamme arvomaailmaan voidaan vielä vaikuttaa, kun teemme sen yhdessä.

Sen vuoksi, käy vielä pyhänä äänestämässä.

Vuokko Lahti,

aluevaaliehdokas (kd., sit.),

Veteli

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »