Vinkkejä autolainan kilpailuttamiseen Vippi.org palvelussa

Autoa ostaessa on viime vuosina ollut tavallista enemmän huomioon otettavaa. Moni on vaihtanut perinteisistä diesel- ja bensiiniautoista hybridi- ja täyssähköautoihin. Polttoaineen hinta on noussut ja erilaiset autojen vuokrauspalvelut ovat alkaneet nostaa päätään. Ei siis mikään ihme, että moni on pähkäillyt erilaisten vaihtoehtojen kanssa tavallista pidempään.

Autolainojen maksuton kilpailutus

Jos sopivan auton valinnasta on tullut vaikeampaa, sopivan autolainan löytämisestä on puolestaan tullut helpompaa. Netin ansiosta kuka tahansa täysi-ikäinen voi kilpailuttaa autolainojen tarjoajat noin 10 minuutissa. Autolainaa otetaan usein kymmeniä tuhansia euroja, joten kyseessä on merkittävä taloudellinen päätös hyvätuloisessakin kotitaloudessa.

Vippi.org tarjoaa mahdollisuuden kilpailuttaa autolainat, olipa kuluttaja hankkimassa sitten käytettyä autoa tai täysin uutta menopeliä. Kilpailutuksen voi tehdä ilmaiseksi, eikä kilpailutus sido asiakasta ottamaan lainaa. Kilpailutuksen voikin tehdä siis täysin riskittä.

Mikäli asiakas täyttää lainanantajien asettamat kriteerit, voi asiakas saada lainatarjouksia nähtäväkseen muutamassa minuutissa lainahakemuksen lähetettyään. Koko lainanhakuprosessin voi hoitaa alusta loppuun sähköisesti ja tunnistautuminen tapahtuu omilla verkkopankkitunnuksilla.

Itselle sopiva kuukausierä ja laina-aika

Vippi.org auttaa kilpailuttamaan autolainojen tarjoajat mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti. Palvelun avulla voi vertailla erilaisia lainaratkaisuja ja löytää omaan tarpeeseen parhaiten sopivimman rahoituksen. Suomessakin toimii useita kymmeniä lainanmyöntäjiä, joten niiden lainatarjousten läpikäyminen manuaalisesti olisi melkoinen urakka.

Ennen kuin käytät Vippi.orgia, on hyvä pohtia, minkälaisen lainan haluaisit. Tässä vaiheessa olisi hyvä olla jo kuva siitä, millaisen auton haluat ostaa. On myös hyvä pohtia, minkä suuruiset kuukausittaiset maksuerät sopivat kukkarollesi ja kuinka pitkän laina-ajan haluat.

Kun siirryt käyttämään palvelua, täytä lainahakemus huolella. Hakemuksen täyttämiseen menee huolellisestikin täytettynä alle 10 minuuttia. Hakemuksessa taustoitetaan taloudellista tilannettasi ja maksukykyäsi. Lainanantajat haluavat olla varmoja maksukyvystäsi ennen kuin myöntävät sinulle lainaa.

Vertaile lainan kuluja ja kokonaiskustannuksia

Henkilökohtaisia autolainatarjouksia on mahdollista saada sähköpostiinsa jo muutamassa minuutissa lainahakemuksen lähettämisen jälkeen. Näistä tarjouksista ei ole pakko hyväksyä yhtäkään, jos ne eivät syystä tai toisesta miellytä. Saapuneita lainatarjouksia kannattaa muutenkin vielä verrata keskenään.

Vippi.orgin kautta saatavissa lainatarjouksissa kulut on esitelty läpinäkyvästi ja selkeästi. Voit siis silmäillä ja verrata eri lainoja keskenään ennen lopullista päätöstä. Huomio kannattaa kiinnittää korkoon ja muihin mahdollisiin kuluihin. Autolainoihinkin kuuluu koron lisäksi usein tilinhoitomaksu ja avausmaksu.

Lainatarjouksista selviää myös muut lainaehdot. Voit siis selvittää esimerkiksi sen, voitko tarvittaessa hakea lyhennysvapaata kuukautta ja paljonko myöhästymismaksu on. Näistä tiedoista on hyötyä, jos ajaudutkin tilapäisesti ongelmiin lainan takaisinmaksun kanssa. Vertaile siis tarjouksia huolellisesti ennen päätöksen tekemistä, ja ota huomioon kaikki lainan kulut, ei vain lainan nimelliskorkoa.

Pohdi yhteishakijan hyödyntämistä

Jos tulosi ovat pienet tai sinulla on jo useita velkoja maksettavanasi, voi autolainan saaminen olla hankalaa. Tällöin yhteishakijasta voi olla merkittävä hyöty. Yhteishakija autolainassa tarkoittaa henkilöä, joka ottaa lainan yhdessä päähakijan kanssa ja sitoutuu myös vastaamaan lainan takaisinmaksusta. Yhteishakija on siis eräänlainen takuu lainanantajalle, että laina tullaan maksamaan takaisin, mutta häntä ei pidä kuitenkaan sotkea lainan takaajaan.

Autolainaa hakiessa yhteishakija voi olla esimerkiksi oma puoliso. Koska oma puolisokin tulee hyötymään autosta, on yhteisen autolainan ottaminen siinäkin mielessä luonnollista. Asuntolainan ottaminen yhdessä on yleistä ja monet suomalaiset ovat hakeneet myös vippiä netistä yhdessä. Yhteishakija voi mahdollistaa lainan saamisen lisäksi myös pienemmän koron lainalle.

Yhteishakija voi mahdollistaa myös suuremman lainasumman saamisen. Lainanantaja ottaa huomioon molempien hakijoiden tulot, kun se määrittää, kuinka paljon lainaa voidaan myöntää. Jos lainaa hakee yksin, lainasumma voi olla pienempi. Vippi.orgin lainahakemuksessa on erillinen kohta, jossa yhteishakijasta on mahdollista kertoa.

Ota lainaa vain tarvittava määrä

Lainanantajat saavat tyypillisesti paremman tuoton suurisummaisista lainoista, joten ne voivat olla innokkaita tarjoamaan suuriakin lainoja vakavaraisille kuluttajille. Autolainaa kilpailuttaessa kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että lainaa kannattaa ottaa vain tarvittava määrä. Näin lainan kokonaiskustannukset pysyvät samaan aikaan mahdollisimman pieninä.

Sinun kannattaa ottaa huomioon kuukausittaiset tulot ja menot, muut velat, sekä tulevaisuuden taloudelliset suunnitelmat. Ottaessasi lainaa, on tärkeää tarkastella omaa taloudellista tilannetta rehellisesti ja arvioida, kuinka suuri vippi on mahdollista hoitaa ajallaan takaisin. Takaisinmaksun tulisi sopia mukavasti budjettiisi niin, että se ei rajoita liikaa muita menojasi tai aiheuta taloudellista stressiä.

Autolainaa harkitessasi on hyvä myös huomioida auton ylläpitokustannukset, kuten vakuutukset, polttoaine, huolto ja korjaukset. Nämä kaikki ovat kuluja, jotka lisäävät auton omistamisen kokonaiskustannuksia. Auton hankkiminen onkin suhteellisen kallista, mutta toisaalta monelle se on välttämättömyys.