lauantai 23.10.2021 | 08:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soiten alueella tartuntaketjuja on lähtenyt liikkeelle työpaikoilta, kun rokottamaton työntekijä on mennyt töihin vähäoireisena

Tapio Lehtinen
Ma 27.9.2021 klo 13:35 | päivitetty ma 13:38

Koronatilanne on yhä huolestuttava Soiten alueella.

Viime viikon aikana Soiten alueella todettiin yhteensä 23 koronavirustartuntaa. Vaikka tartuntojen määrä on laskenut, on tartuntojen jäljitettävyys heikentynyt ja sairaalahoidon tarve kasvanut. Suurin osa tartunnan saaneista oli rokottamattomia tai yhden rokoteannoksen saaneita.

Useita koronan tartuntaketjuja on lähtenyt liikkeelle työpaikoilta, joissa rokottamaton työntekijä on mennyt töihin vähäoireisena.

Soite muistuttaa edelleen, että vielä rokottamattomien tulisi hakeutua koronatestaukseen viipymättä hyvin lievissäkin koronavirukseen viittaavissa oireissa. Koronatestitulosta tulisi jäädä odottamaan kotikaranteeniin, jotta ei mahdollisesti altista muita koronavirukselle esimerkiksi työpaikalla.

Soiten koronarokotusmittari on päivitetty.

Yhteensä Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin yli 12-vuotiaasta väestöstä on rokotettu nyt ensimmäisellä annoksella 84,7 prosenttia. Toisen rokotusannoksen on saanut 74 prosenttia alueen yli 12-vuotiaista.

Fakta

Koronan tunnusluvut

Tartuntoja viime viikolla: 23 (viikko sitten 38)

Sairaalahoidossa: 3 koronaviruspotilasta

Tartuntojen lukumäärä viimeisen 14 vuorokauden aikana: 61 (viikko sitten 74)

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana / 100 000 asukasta: 79 (viikko sitten 96)

Koronavirustesteistä 1,9 % on positiivisia tuloksia (viikko sitten 2,6 %)

Tartuntaketjujen jäljitettävyys 74 %

Koko väestön osalta on alueelta rokotettu ensimmäisellä annoksella 72 prosenttia väestöstä ja toisella annoksella 61 prosenttia.

Soiten alueella on aloitettu kolmansien rokoteannosten antaminen THL:n ohjeistuksen mukaisesti. Kolmanteen rokotusannokseen ovat oikeutettuja tällä hetkellä voimakkaasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet henkilöt sekä sote-henkilöstö, joka sai rokotteen ensimmäiset annokset lyhyellä, 3–4 viikon, väliajalla vuoden alussa.

Kolmannen rokotusannoksen saa Soiten rokotuspisteistä. Rokotukseen voi tulla ajanvarauksen kautta tai hakeutumalla ajanvarauksettomaan walk-in-rokotukseen.

Aikoja koronarokotuksiin on hyvin saatavilla. Rokotusten painopiste on siirretty ajanvarauksettomiin walk-in-rokotuspäiviin, jolloin rokotukseen voi tulla itselle parhaiten sopivalla hetkellä.

Walk-in-päivissä annetaan ensimmäisiä, toisia ja kolmansia rokotusannoksia. Walk-in-rokotuksessa on mahdollista aikaistaa toista rokotusannosta, mikäli ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Lisätietoa ja walk-in-päivien aikataulut löytyvät Soiten koronasivustolta: https://korona.soite.fi/koronarokotteet/

Listaus kaikista mahdollisista altistumispaikoista Soiten alueella: https://korona.soite.fi/altistumispaikat/

Aikoja koronarokotuksiin on hyvin saatavilla.

#

Kommentoi 5 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »